A není to málo, Antone Pavloviči? Rusko chce po Googlu 20 kvintiliard dolarů
Podle Kremlu je pokuta, která převyšuje hodnotu celosvětového HDP, jen „symbolická“.
Podle Kremlu je pokuta, která převyšuje hodnotu celosvětového HDP, jen „symbolická“.
Podle Kremlu je pokuta, která převyšuje hodnotu celosvětového HDP, jen „symbolická“.
Podle Kremlu je pokuta, která převyšuje hodnotu celosvětového HDP, jen „symbolická“.
Jaké důsledky by mělo úplné převzetí ČEZ státem a skutečně se menšinoví akcionáři starají pouze o zisk, jak tvrdí Andrej Babiš? Prořekl se ministr dopravy Martin Kupka a je současná vláda pod tlakem? Těžkotonážní téma energetiky a dostavby jaderných bloků jednoduše a s nadhledem v novém Hrotcastu s Markétou Malou a Pavlem Štruncem.
Jaké důsledky by mělo úplné převzetí ČEZ státem a skutečně se menšinoví akcionáři starají pouze o zisk, jak tvrdí Andrej Babiš? Prořekl se ministr dopravy Martin Kupka a je současná vláda pod tlakem? Těžkotonážní téma energetiky a dostavby jaderných bloků jednoduše a s nadhledem v novém Hrotcastu s Markétou Malou a Pavlem Štruncem.
Francouzská armáda oznámila, že schválila další financování projektu Future Combat Air System (FCAS). Jedná se o společný projekt stíhačky šesté generace Francie, Německa a Španělska.
Francouzská armáda oznámila, že schválila další financování projektu Future Combat Air System (FCAS). Jedná se o společný projekt stíhačky šesté generace Francie, Německa a Španělska.
Z pití piva se stal větší zážitek. S tím je spojená lepší kultura ve výčepech, ošetření piva, kvalita samotného výrobku, říká v rozhovoru pro týdeník Hrot sládková Karolína Chroustovská z pražského pivovaru Chroust.
V Česku funguje více než 500 pivovarů, ale jen zhruba v 35 z nich jsou ženy-sládkové. Jednou z nich je Karolína Chroustovská z pražského pivovaru Chroust. Při studiích pracovala v plzeňském pivovaru Raven, kde poprvé „přičichla“ k zahraničním stylům piva, a bylo jí jasné, že se právě pivo stane její životní cestou. Chroust se nezaměřuje na jeden styl, vaří nejrůznější druhy pro pivní nadšence, které baví objevovat nové chutě.
Naštěstí příliš ne, doufám, že tento názor už v dnešní době nemá místo.
Pivo jsem pila vždy ráda, bylo kolem mě odmala. Vždyť je to také takový národní nápoj, neznám příliš lidí, kteří by ho nepili vůbec. Od průmyslových ležáků, které jsem popíjela na gymplu, pak byla cesta k zajímavějším stylům a menším pivovarům poměrně krátká. Po maturitě jsem nastoupila na VŠCHT, konkrétně na potravinářskou fakultu. Zde je i obor pivovarnictví, který mne velmi zaujal. Následovala práce v pivovaru při škole a pak už to jen dále gradovalo. Otevřel se mi zde úplně nový svět minipivovarů a nejrozmanitějších pivních stylů.
Asi nemám nějaké favority mezi jednotlivými styly. Udělá mi radost každé pivo, které je dobře uvařené. Dokážu ocenit piva napříč celým spektrem.
Při studiích jsem začala pracovat jako pomocná sládková v pivovaru Raven v Plzni. Práce mě chytla natolik, že mé budoucí směřování bylo jasné, kvalifikaci jsem si pak doplnila na střední pivovarské škole v Podskalské.
Nemá to příliš výhod. Vlastně spíše naopak. Občas mi chybí stejná fyzická síla při práci, zakládat rodinu při této profesi také není úplně procházka růžovým sadem. Přístup k práci mám myslím s kolegy stejný.
Ne. Snad jen dokážou lépe popsat a nakombinovat drobné chuťové nuance v pivu.
Z pití piva se stal větší zážitek. S tím je spojená lepší kultura ve výčepech, ošetření piva, kvalita samotného výrobku. S tím jde ruku v ruce i propracovanější vizuál, rozmanitější nabídka stylů a lepší, osobitější marketing jednotlivých pivovarů.
Vaříme piva napříč celým spektrem. Co se ale snažíme jako pivovar mít pokaždé stejné, je ta nejlepší kvalita. Ať už je to v uvozovkách obyčejný ležák, nebo nějaký trendy ovocný kyseláč, v kvalitě se snažíme být vždy nekompromisní a podat našim zákazníkům vždy to nejlepší, co v daný moment jsme schopni vyrobit.
To byla jedna z největších výzev, co jsme jako firma měli. Udržet si kvalitu a konzistenci. Stejná ta piva asi úplně nebyla, to není v silách nikoho. Parametrů, které výsledný produkt ovlivňují, je opravdu hodně. Ale troufám si tvrdit, že ta piva byla hodně podobná a držela si svou kvalitu, ať už byla uvařena kdekoli.
Naštěstí jsme zrovna s tímto nikdy neměli problém, ono pustit si „lítačku“ do pivovaru má i své benefity. Místní sládek si může vyzkoušet nové postupy, nové receptury, aniž by šel do jakéhokoli rizika u svého vlastního piva.
Investice byla zhruba ve výši 1,7 milionu.
Aktuální výstav je necelých 1500 hektolitrů piva, obrat jsme měli za loňský rok okolo 7,5 milionu.
Velmi záhy jsme spustili vlastní e-shop s pivem. Určitě se na jistou dobu změnil poměr piva prodaného v sudech a lahvích/plechovkách, z původních sedmdesáti procent sudového se to úplně obrátilo. Více energie jsme také vložili do vizuální stránky firmy a sociálních sítí. Ale popravdě jsme pandemii příliš nepocítili. Tím, že jsme jako létající pivovar neměli nijak obrovské množství piva, snížená poptávka nás příliš netrápila.
Vybudovat vlastní pivovar.
Pražan, muž, věk třicet plus.
Ano.