Na koktejlovém menu najdete i staré klasiky jako The Revenant
Foto: Tomáš Tejkl
Hot Food
Ikona pražských koktejlů na nové scéně. Hemingway Bar září v Opatovické a přidává fine dining
Hemingway Bar otevřel nový prostor v centru Prahy a pod vedením zkušeného týmu nabízí nejen ikonické drinky, ale i menu s rukopisem michelinského šéfkuchaře.
Šéfredaktorka magazínu Hrot
Jedním z průkopníků na pražské barové scéně se stal už v roce 2009 Hemingway Bar, inspirovaný slavným americkým spisovatelem. Ukázal, že koktejly mohou být na stejné úrovni jako vytříbené pokrmy a naučil nejen Pražany vyrazit do baru za zážitkem, nikoliv za alkoholovým opojením.
Letos v létě se přestěhoval na novou adresu, do Opatovické ulice. Jeho tým tím získal spoustu nových možností, kam podnik po letech posunout.
Kromě zahrádky, která ožije příští sezonu, tady mají i velkou kuchyň. Díky tomu koktejly nově doplňuje jídlo, které by se nemuselo stydět ani ve finediningovém podniku.
Vybírat tu aktuálně můžete z celkem dvaceti koktejlů
Foto: Tomáš Tejkl
„Nadto tady máme mnohem větší zázemí pro přípravu domácích ingrediencí. To sice host nevidí, pro nás je to však významné zlepšení,“ říká manažer baru David Andrle.
V baru Hemingway pochopitelně stále hrají prim koktejly. Postupně jich zde můžete ochutnat dvacet – jednu polovinu tvoří zbrusu nové menu, druhou bestsellery, které zářily v původním prostoru.
Třeba ikonický The Revenant s absintem nebo Hemingway’s New Fashioned se dvěma druhy rumu. Mezi novými přírůstky se pak vyjímá například Cabo Blanco na bázi mezcalu a exotického tygřího mléka či Renata, tedy variace na negroni s vodkou s jahodami.
„Nové menu vznikalo podobně jako ta předchozí. Hlavním zdrojem naší inspirace je stále život Ernesta Hemingwaye, neustále přitom pátráme po nových informacích, zajímavostech a méně známých událostech, které posléze promítáme do koktejlových receptur,“ přibližuje Andrle.
Velkým posunem je zmíněná kuchyň, ve které kouzlí šéfkuchař Tomáš Kuchyňka. Rozhodně ale nečekejte pouhé barové snacky v podobě pražených mandlí, v lepším případě uzenin s olivami.
V interiéru převládá tmavé dřevo, které definovalo i původní bar
Foto: Tomáš Tejkl
Kuchyňka má totiž velmi osobitý styl, který tříbil například i v michelinském Fieldu a právě finediningový rukopis je tady znát. U každého chodu je patrné, že nad ním šéfkuchař dlouho přemýšlel a poskládal ho k naprosté dokonalosti – chuťové i vizuální.
„Menu stavím na několika základech. Asi jako každý kuchař dnes vycházím ze sezonních surovin, důležitá je pro mě také jednoduchost a čistota chutí. Hemingway Bar Prague je především koktejlový bar, volím proto takové suroviny, které drink doprovodí, ale nikoli zastíní. A taky chceme, aby hostům při konzumaci stačily ruce nebo vidlička,“ shrnuje šéfkuchař.