Ve vánočním období si můžete ve Votre plaisir objednat dvoukilovou vánočku z kvasového těsta, které Michal Hrubec připravuje tři dny
foto: archiv Votre plaisir (publikováno se svolením)
Hot Food
Osm let práce na jednom dezertu. Hrubcovi staví cukrařinu na řemesle a trpělivosti
Za milovníka dobrého jídla se dnes považuje kdekdo. Nefalšovanými gastronomickými nadšenci jsou nepochybně manželé Hrubcovi, kteří se právě nad dobrým jídlem seznámili, posledních dvacet let navíc pravidelně jezdí do Paříže, kde pronikají hluboko do kulinářských tajů – zejména těch cukrářských.
Šéfredaktorka magazínu Hrot
„Když jsme do Paříže začali jezdit, zvládli jsme obejít i šedesát cukráren za víkend. V Česku tehdy tyto podniky na takové úrovni nebyly, takže když jsme tam přijeli, měli jsme oči navrch hlavy,“ smějí se.
Cukrařině oba propadli natolik, že se rozhodli skočit do ní rovnýma nohama. Michal Hrubec pověsil na hřebík práci hasiče a společně s Gabrielou začali pod značkou Votre plaisir chodit každou sobotu na trhy, kde prodávali citronové tartaletky.
Od stánku se v roce 2016 posunuli k vlastnímu podniku, jenže jako by osud chtěl jejich rozhodnutí zkoušet – pár měsíců nato museli zavřít kvůli havárii vody.
Hledání nového prostoru na chvíli zastavila spolupráce se skupinou Ambiente, pak přišlo stěhování do Brna, nakonec se ale do Prahy vrátili a otevřeli cukrárnu v Klimentské ulici. Tam působí už šestým rokem.