Atraktivita ruské severní námořní cesty roste. Směřuje přes ni stále více ropy a plynu do Číny

Námořní cestu arktickými oblastmi využívá pro přepravu ropy a dalších komodit stále více tankerů a lodí, které vyplouvají z ruských přístavů do čínských.

Námořní cestu arktickými oblastmi využívá pro přepravu ropy a dalších komodit stále více tankerů a lodí, které vyplouvají z ruských přístavů do čínských.

Celý článek
0

V sobotu Česko zasáhne spalující vedro. Víte, jak vysoké teploty ovlivňují léky a jejich užívání?

Velmi vysoké teploty neškodí jen lidskému tělu a zvířatům, ale také potravinám a lékům. Jak se však horka projeví na účincích léčivých přípravků a jejich vlivu na naše zdraví?

Velmi vysoké teploty neškodí jen lidskému tělu a zvířatům, ale také potravinám a lékům. Jak se však horka projeví na účincích léčivých přípravků a jejich vlivu na naše zdraví?

Celý článek
0

Komentář: Digitální blamáž roku. Portál stavebníka je nedodělek, jaký Česko ještě nezažilo

Zaměstnanci stavebních úřadů si zčásti rvou vlasy, zčásti se rozčilují a hrozí stávkou, jejich nadřízení píšou naléhavé výzvy ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi, shrnuje Pavel Páral.

Zaměstnanci stavebních úřadů si zčásti rvou vlasy, zčásti se rozčilují a hrozí stávkou, jejich nadřízení píšou naléhavé výzvy ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi, shrnuje Pavel Páral.

Celý článek
0

Pekárna Oh Deer Bakery se vrací: Chci vybudovat „sladkej Mekáč“ a expandovat do USA, říká její majitel

Pražská koblihárna Oh Deer Bakery, kterou její majitel Lukáš Vašek před zhruba třemi měsíci zavřel, se chystá na trh vrátit. A nejen v Česku – plánuje i expanzi do Kuvajtu a USA.

Pekárna Oh Deer Bakery se vrací: Chci vybudovat „sladkej Mekáč“ a expandovat do USA, říká její majitel
Zakladatel pekárny Oh Deer Bakery Lukáš Vašek | foto Tomáš Novák, HROT24

„Prošel jsem těžkým obdobím, neshody s partnerem vedly k mému odchodu, což vedlo ke snížení kvality. Bohužel jsem nebyl schopen tuto situaci změnit. Nedávno jsem ale obdržel nabídku, na kterou jsem čekal celých sedm let. Nový prostor perfektně odpovídá mým představám, a tak teď budeme vyrábět naše croblihy přímo na místě," říká Lukáš Vašek v podcastu Pavla Štrunce.

Novou prodejnu Oh Deer Bakery Vašek otevře v pražské Purkyňově ulici, přímo naproti původnímu místu. „Spím pouze devět hodin týdně, hnán touhou po nesmrtelnosti a předat byznys jednou svým dětem. Zaměřím se více na kávu a slané sendviče. Čerstvost a kvalita produktů byly hlavními důvody mého odchodu, protože předání výroby partnerovi nebylo pro mě ani pro zákazníky uspokojivé," dodává.

Velký návrat croblih Oh Deer: Vyhořel jsem, nebyl to kalkul, chci vybudovat ,sladkej Mekáč“ pro děti

Franšízovou pobočku pekárny před rokem Vašek otevřel v Rijádu v Saúdské Arábii, v plánu má ale další expanzi, a to do Kuvaju, a následně by rád pronikl se svými produkty i na americký trh, konkrétně do Indianapolis.

Více se dozvíte v podcastu.