Revoluci elektrických aut došla šťáva. A je na vládách, aby ji do ní opět napumpovaly

Do 30. let mají zmizet spalovací motory. Ale mnoho těch, kteří kupují auta, na to prostě neslyší.

Do 30. let mají zmizet spalovací motory. Ale mnoho těch, kteří kupují auta, na to prostě neslyší.

Celý článek
0

Hlad po ajťácích neutichá. Jejich zlaté časy už ale skončily

Platy českých IT expertů jsou pořád nadprůměrné. Firmy vyvažují zkušené ajťáky zlatem, tempo růstu jejich mezd už ovšem zpomaluje. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu Smitio.

Platy českých IT expertů jsou pořád nadprůměrné. Firmy vyvažují zkušené ajťáky zlatem, tempo růstu jejich mezd už ovšem zpomaluje. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu Smitio.

Celý článek
0

Restaurace zbytečně vyhodí jídlo za biliony ročně, umělá inteligence teď s plýtváním bojuje

V restauracích i bistrech po celém světě se každý den vyhazují desítky až stovky kilogramů nedojedených porcí a prošlých surovin. Tento globální problém by mohla vyřešit umělá inteligence, která dokáže díky strojovému učení a hlubokým analýzám dat snížit plýtvání o polovinu.

V restauracích i bistrech po celém světě se každý den vyhazují desítky až stovky kilogramů nedojedených porcí a prošlých surovin. Tento globální problém by mohla vyřešit umělá inteligence, která dokáže díky strojovému učení a hlubokým analýzám dat snížit plýtvání o polovinu.

Celý článek
0

Velká krokodýlí pizza expanze

Po roce a půl od otevření první pobočky plánuje Crocodille rozšíření svého konceptu pizzerií. Více než restaurací mají být fast foodem.

Velká krokodýlí pizza expanze
360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích | foto Crocodille

Bagetové impérium Petra Cichoně Crocodille se před časem pokusilo prorazit s novým pokrmem. První pizzerie nazvaná 360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích však úplně neplnila očekávání. Firma proto po roce a půl od otevření celý koncept překopala a nyní chce rychle otevřít další pobočky. 

„Byla to více restaurace, teď je to více fast food,“ nastiňuje základní změnu Jitka Remsová, marketingová manažerka sítě restaurací Bageterie Boulevard, která pod Crocodille rovněž spadá. 

Podle ní je pizzerií-restaurací na trhu spousta, v segmentu rychlého občerstvení proto vidí pro pizzu od Crocodille větší potenciál. Z menu tak například zmizelo víno, větší důraz je naopak kladen na rozvoz zákazníkům.

Na přelomu září a října otevře pobočka v Karlíně a brzy nato další v obchodním centru Nový Smíchov. Následovat by měly restaurace mimo hlavní město. Cílem je, jak říká Remsová, otevření zhruba čtyř pizzerií ročně. První pobočky bude společnost provozovat napřímo, u dalších je v plánu spolupráce s franšízanty.

360pizza funguje na bázi samoobslužných kiosků, kde si zákazník sestaví pizzu podle vlastních preferencí. Číslovka v názvu odkazuje na počet sekund, které by měl zákazník v ideálním případě na objednávku nejdéle čekat.

Crocodille podle posledních zveřejněných čísel za rok 2018 dosáhl tržeb ve výši 979 milionů korun, skončila však ve ztrátě 677 tisíc.