Pád kaskadéra

V Česku dnes zřejmě nenajdete nenáviděnější byznysmeny. Po pádu Bohemia Energy manželé Jiří a Hana Písaříkovi hrají o všechno nejen s politiky

Pád kaskadéra
Jiří Písařík | foto Tomáš Novák, týdeník Hrot

Nikdy nepatřili mezi velké oblíbence davů ani svých byznysových souputníků. Do miliardářských žebříčků je teleportovala drsná branže s pochybnou reputací, jejich cestu na vrchol lemovaly spory s bývalými spolupracovníky i agresivní obchodní styl.

Avšak dokud skupina Bohemia Energy prosperovala, generovala miliardový zisk ročně a plnila představy svých zákazníků, nikdo to příliš neřešil. Pro byznysové nepřátele byla příliš silným soupeřem, pro přátele cenným spojencem.

Dnes čtyřiačtyřicetiletý Jiří Písařík, vždy dobře upravený podnikatel, se tak řadu let nebál médiím zapózovat v závodním ferrari, které pilotoval při náročných vytrvalostních závodech v tuzemské stáji Scuderia, nebo jako sportovní fanatik a triatlonista třeba na svém speciálu Pinarello za půl milionu korun. To on byl sebevědomou tváří firmy, to on prezentoval byznysové vize, úspěchy i případné postoje k aktuálním kauzám.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit