Revoluci elektrických aut došla šťáva. A je na vládách, aby ji do ní opět napumpovaly

Do 30. let mají zmizet spalovací motory. Ale mnoho těch, kteří kupují auta, na to prostě neslyší.

Do 30. let mají zmizet spalovací motory. Ale mnoho těch, kteří kupují auta, na to prostě neslyší.

Celý článek
0

Hlad po ajťácích neutichá. Jejich zlaté časy už ale skončily

Platy českých IT expertů jsou pořád nadprůměrné. Firmy vyvažují zkušené ajťáky zlatem, tempo růstu jejich mezd už ovšem zpomaluje. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu Smitio.

Platy českých IT expertů jsou pořád nadprůměrné. Firmy vyvažují zkušené ajťáky zlatem, tempo růstu jejich mezd už ovšem zpomaluje. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu Smitio.

Celý článek
0

Restaurace zbytečně vyhodí jídlo za biliony ročně, umělá inteligence teď s plýtváním bojuje

V restauracích i bistrech po celém světě se každý den vyhazují desítky až stovky kilogramů nedojedených porcí a prošlých surovin. Tento globální problém by mohla vyřešit umělá inteligence, která dokáže díky strojovému učení a hlubokým analýzám dat snížit plýtvání o polovinu.

V restauracích i bistrech po celém světě se každý den vyhazují desítky až stovky kilogramů nedojedených porcí a prošlých surovin. Tento globální problém by mohla vyřešit umělá inteligence, která dokáže díky strojovému učení a hlubokým analýzám dat snížit plýtvání o polovinu.

Celý článek
0

Koronaviru navzdory. V Chrudimi vznikl minipivovar Loutkář

Loni skončily už dvě desítky minipivovarů, deset nových však vzniklo. Mezi nimi i chrudimský Loutkář, který nestíhá nasytit poptávku.

Koronaviru navzdory. V Chrudimi vznikl minipivovar Loutkář
Tomáš Soukenka s přáteli řešil, jak využít nebytový prostor v nájemním domě. Výsledkem je pivovar Loutkář, který nestíhá vařit ani v časech koronavirem utlumené poptávky. | Tomáš Novák týdeník HROT

U piva se sejde stavař, mluvčí, obchodník s nápoji, obchodník s chmelem a domovarník. To není začátek vtipu, ale příběh o tom, jak lze i za časů pandemie, zavřených hospod a utlumené poptávky vybudovat fungující minipivovar.

Právě takový otevřel koncem léta v Chrudimi na Pardubicku. V bytovém domě v ulici Československé armády se nachází zbrusu nová a v současnosti uzavřená pivovarská restaurace, průchodem do dvora se dostáváme k samotnému pivovaru, v podstatě jen trochu větší, ovšem moderně zrekonstruované a vybavené garáži přilepené na další bytovku. Zde se setkáváme se „stavařem“ Tomášem Soukenkou, hlavní postavou party místních, která stojí za zrodem pivovaru nazvaného podle tradice chrudimského loutkového muzea Loutkář.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit